menu
desc image
desc image

Buitenschools & TSO

De buitenschoolse opvang (BSO) van skidkinderopvang biedt opvang aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Locaties

skidkinderopvang heeft buitenschoolse opvang locaties in Annen, Assen, Gasselternijveen, Gieten, Tynaarlo, Vries en Zuidlaren (Westlaren en Schuilingsoord), Eelde, Paterswolde en Eelderwolde (Ter Borch).

Openingstijden

De BSO’s kennen de volgende openingstijden:

  • op schooldagen vóór schooltijd (op aanvraag vanaf 07.00 uur);
  • op schooldagen tussen de middag;
  • op schooldagen na schooltijd tot 18.00 uur (op aanvraag tot 18.30 uur).

Tijdens vakanties en margedagen (= lesvrije dagen):
Indien u een overeenkomst mét vakantieopvang sluit, kan uw kind tijdens deze dagen terecht van 08.30 tot 18.00 uur.

In voorkomende gevallen kan buiten deze tijden, tegen de daarvoor geldende tarieven, opvang worden geboden.

BSO-tijd is vrije tijd

Op de BSO is ruimte en tijd voor de kinderen om individueel en/of in groepsverband hun tijd te besteden. Deelname aan activiteiten mág, maar hoeft niet. De opvang vindt plaats in huiselijke sfeer. Er zijn voldoende speel- en spelmogelijkheden, zowel binnen als buiten. Ook is het mogelijk dat kinderen hun huiswerk maken op de BSO. In de vakanties is er een speciaal activiteitenprogramma.

Als u eens een kijkje wilt nemen

Uiteraard bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op één van onze BSO´s.  Onze medewerkers maken graag  tijd vrij om u en uw kind(eren) rond te leiden.  Om voldoende tijd voor u te hebben en de opvang van de andere kinderen te waarborgen is het fijn als u van te voren een afspraak maakt. De adresgegevens vindt u bij de locatie van uw keuze.

TSO

Tussenschoolse opvang (TSO) is wat op veel scholen ‘overblijven’ of ‘broodschool’ genoemd wordt. Kinderen blijven tussen de middag op school en eten daar hun zelf meegebrachte boterhammetje en spelen daarna nog een poosje.
Eten en spelen gebeurt onder deskundige leiding. Op een TSO is tenminste één gekwalificeerde pedagogisch medewerk(st)er aanwezig, die eventueel wordt ondersteund door één of meer vrijwilligers.