Paterswolde – BSO Vossenhol en BSO Vossenhol/Plexat

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Paterswolde – BSO Vossenhol en BSO Vossenhol/Plexat

Wij zijn

BSO Vossenhol/Plexat is gevestigd op het terrein van CBS Menso Alting. BSO Vossenhol zit in het voormalige schoolgebouw van de Bladergroenschool, samen met skidkinderopvang KDV Ieniemienie. Zoals de naam al aangeeft, is het thema natuur bij BSO Vossenhol heel belangrijk. De beide locaties grenzen direct aan een bijzonder bosrijke omgeving.

Wij hebben de beschikking over vier groepsruimtes. Hierdoor kunnen wij passende activiteiten aanbieden die aansluiten op de verschillende ontwikkelingsniveau’s van de kinderen. Wij bekijken gezamenlijk wanneer een kind er aan toe is om naar de volgende groep te gaan.

 

Activiteiten

Er worden regelmatig uitstapjes en wandelingen gemaakt naar het bos. Op beide locaties beschikken wij ook over grote speelplaatsen met veel groen. De kinderen kunnen hier uitgebreid spelen, fietsen en ontdekken.Er is aandacht voor zowel culturele, muzikale als sportieve activiteiten. Dagelijks is er een aanbod voor de kinderen dat aansluit bij hun interesses zoals: leren koken, knutselen en naar het bos gaan.

Daarnaast wordt met thema’s gewerkt, bijvoorbeeld ‘op-de-camping’. Ook zijn wij bezig met thema’s als duurzaamheid en milieu. Zo maken wij nieuwe tassen van oude plastic zakken en slingers van plastic doppen. Ook hebben wij bomen geknutseld van papier maché en bespreken wij met de kinderen hoe je duurzaam met speelgoed omgaat, bijvoorbeeld door zelf fietsen te maken.

 

Schoolvakantieweken

Tijdens schoolvakantieweken bieden we altijd extra activiteiten aan met een passend vakantie-thema, bijvoorbeeld een landenthema. Dan wordt er gekookt op een andere manier, verdiepen we ons in de leefgewoontes van een land en oriënteren we ons: waar ligt het land eigenlijk? Tijdens deze weken maken we ook graag uitstapjes met de kinderen naar de kinderboerderij, picknicken in het bos, bezoek aan een tentoonstelling of een vogel excursie.

 

Contactgegevens

BSO Vossenhol
Brinkhovenlaan 3c
9765 BH Paterswolde
Tel: 050 3095649  bso.vossenhol@skidkinderopvang.nl 
LRKP – nummer: 321499918

BSO Vossenhol / Plexat
B. Boermalaan 6a
9765 AP Paterswolde
Tel: 06 11956050  bso.vossenhol@skidkinderopvang.nl
LRKP – nummer: 131004219

Clustermanager a.i. Petra Winters p.winters@skidkinderopvang.nl

Plaatsingsmedewerker Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl