Eelde – BSO Klokhuis

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Eelde – BSO Klokhuis

Wij zijn

BSO Klokhuis is gevestigd in het Punthoes in Eelde waar ook Peuteropvang de Torteltuin, KDV Dikkie Dik en de bibliotheek zijn gevestigd. Er worden per dag maximaal 70 kinderen opgevangen. Daarnaast bevindt een gedeelte van BSO Klokhuis zich in het nieuwe schoolgebouw Groote Veen.
Iedere groep heeft zijn vaste medewerkers zodat kinderen in een vertrouwde en veilige omgeving worden opgevangen.

BSO Klokhuis beschikt over een fantastische buitenspeelruimte waar uw kind naar hartenlust kan ontdekken, fantaseren en sporten! We beschikken over een theaterhoek, knutselhoek en een ‘chillruimte’ voor de oudere kinderen. Verder is er een prachtige leskeuken in het gebouw die veel culinair plezier biedt, vooral tijdens de speciale vakantieactiviteiten.

 

Activiteiten

Er is aandacht voor zowel culturele, muzikale als sportieve activiteiten. Dagelijks is er een aanbod voor de kinderen dat aansluit bij hun interesses. Het activiteitenaanbod wordt afgestemd op de verschillende thema’s die we door het jaar heen aanbieden.

We streven er naar om jaarlijks een ‘groot’ project uit te voeren. Het Klokhuis wordt bijvoorbeeld gedurende een dergelijke periode omgebouwd tot een waar Dinopark. De binnentuin wordt omgetoverd tot een tuin met ‘echte dino’s’, gemaakt door de kinderen van klei, papier en allerlei andere materialen. Ook worden er dino-eieren gemaakt, voorgelezen (en zelf gelezen) over hoe de dieren in die tijd leefden. Hoe zag de wereld er toen uit?

Een terugkerend thema is het ‘Afrika-project’. Er is nauw contact met een school/werkplaats in Ghana. Onze kinderen hebben contact met de kinderen uit Ghana via face-time. De kinderen zamelen op allerlei manieren geld in voor de kinderen in Ghana. Regelmatig komt de contactpersoon over naar Nederland en brengt dan ook altijd een bezoek aan onze BSO.

Verder wordt er (ook) dagelijks een buitenactiviteit aangeboden omdat we het belangrijk vinden dat kinderen na schooltijd lekker buiten kunnen spelen en bewegen!
Tijdens vakantieweken bieden we altijd extra activiteiten met leuke thema’s. Verder is er dan de mogelijkheid om af en toe uitstapjes met de kinderen te maken, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, het speelgoedmuseum of picknicken in het bos.

 

Contactgegevens

Boomgaard 1 (Groote Veen)
9761 TM Eelde
Tel: 06-11257787 bso.klokhuis@skidkinderopvang.nl
LRKP – nummer: 141381887

Clustermanager Regiena Pruntel r.pruntel@skidkinderopvang.nl
Plaatsingsmedewerker Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl