menu
desc image
desc image

Eelde – BSO Klokhuis

BSO Klokhuis is gevestigd in het Punthoes in Eelde waar ook de bibliotheek, Peuteropvang Klain Grut en KDV Dikkie Dik zijn gevestigd. Er worden per dag maximaal 70 kinderen opgevangen.
We beschikken over vier binnenruimtes waardoor de mogelijkheid bestaat om de groepen op niveau in te delen. Iedere groep heeft zijn vaste medewerkers zodat kinderen in een vertrouwde en veilige omgeving worden opgevangen.

Buiten en buiten

BSO Klokhuis beschikt over een fantastische buitenspeelruimte waar uw kind naar hartenlust kan ontdekken, fantaseren en sporten! In huis beschikken we over een theaterhoek, knutselhoek en een ‘chillruimte’ voor de oudere kinderen. Verder is er een prachtige leskeuken in het gebouw die veel culinair plezier biedt, vooral tijdens de speciale vakantieactiviteiten.

Activiteiten

Er is aandacht voor zowel culturele, muzikale als sportieve activiteiten. Dagelijks is er een aanbod voor de kinderen dat aansluit bij hun interesses. Het activiteitenaanbod wordt afgestemd op de verschillende thema’s die we door het jaar heen aanbieden zoals: circus, Afrika, weven en naaien, koken.

We streven er naar om jaarlijks een ‘groot’ project uit te voeren. Het Klokhuis werd gedurende deze periode omgebouwd tot een waar Dinopark. De binnentuin werd omgetoverd tot een tuin met ‘echte dino’s’, gemaakt door de kinderen van klei, papier en allerlei andere materialen. Ook werden er dino-eieren gemaakt, voorgelezen (en zelf gelezen) over hoe de dieren in die tijd leefden. Hoe zag de wereld er toen uit? Als afsluiting is er, naar oud Spaans gebruik, een Pinata gemaakt in de vorm van een Dino.

Een terugkerend thema is het ‘Afrika-project’. Er is nauw contact met een school/werkplaats in Ghana. Onze kinderen hebben contact met de kinderen uit Ghana via face-time. Er wordt per jaar een groot thema georganiseerd waarin de kinderen op allerlei manieren geld inzamelen voor de kinderen in Ghana. Regelmatig komt de contactpersoon over naar Nederland en brengt dan ook altijd een bezoek aan onze BSO.

Verder wordt er (ook) dagelijks een buitenactiviteit aangeboden omdat we het belangrijk vinden dat kinderen na schooltijd lekker buiten kunnen spelen en bewegen!
Tijdens vakantieweken bieden we altijd extra activiteiten met leuke thema’s. Verder is er dan de mogelijkheid om af en toe uitstapjes met de kinderen te maken, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, het speelgoedmuseum of picknicken in het bos.

Belangrijke informatie

Door de fusie in januari 2018 gelden voor de locaties van skidkinderopvang (voormalig Trias kinderopvang) in Eelde, Eelderwolde en Paterswolde gewijzigde afspraken. Op deze pagina leest u meer hierover.

Adresgegevens:

Wolfhorn 1
9761 BA Eelde
Tel: 050 3093776
LRKP – nummer: 151053789

Nieuws & Activiteiten

(Antroposofisch) clustermanager 24 p/w

14 jun 2018

Koala is een antroposofische kinderopvanglocatie in Assen, gehuisvest in één pand samen met de Vrije School waarmee nauw wordt samengewerkt. Koala biedt dagopvang (0-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-12 jaar) aan ruim 200 kinderen. Ben jij die pro-actieve en ondernemende collega voor de functie van Clustermanager KDV en BSO waar we naar op zoek zijn? Lees […]

Lees verder

Clustermanagers 24, 28 of 32 uur per week

Houd jij van een werkdag die nooit hetzelfde is en wil je werken bij een organisatie die volop in beweging is? Lees dan snel verder! Ten gevolge van een wijziging in de managementstructuur is skidkinderopvang per 1 september 2018 op zoek naar meerdere Clustermanagers. Clustermanager juni 2018

Lees verder

Jaaropgave kinderopvang

07 jun 2018

Beste ouders/verzorgers, Het kan zijn dat u vanuit de belastingdienst het verzoek gekregen heeft om de jaaropgave aan te leveren. Op 13-02-2018 hebben wij u deze per e-mail verstrekt. Mocht u hem niet meer in uw bezit hebben neem dan even contact op via info@skidkinderopvang.nl Team Plaatsingen

Lees verder

Vacature – stafmedewerker Kwaliteit (tijdelijk)

16 mei 2018

Ben jij een kei in de wet- en regelgeving in de kinderopvang en hou je van het schrijven van beleid? Dan is dit wat je zoekt! Vacature stafmedewerker kwaliteit tijdelijk

Lees verder

Open dag BSO Ekiwoek en Ekiseven in Annen 29 mei

15 mei 2018

BSO Ekiwoek (4-7) is verhuisd naar een mooie ruimte in obs “De Eshoek” in Annen en er is een naamsverandering van BSO Eki8 naar Ekiseven (7-12). BSO Ekiseven zit boven de voetbalkantine. Beide locaties nu heel dicht bij elkaar! Het team viert de verhuizing en de naamswijziging met een open dag voor haar ouders en inwoners van Annen […]

Lees verder

Waarom betaal ik elke maand hetzelfde bedrag voor mijn opvang?

08 mei 2018

De totale kosten voor de opvang op jaarbasis worden bij skidkinderopvang in twaalf gelijke delen gefactureerd.  Voorbeeld: u heeft voor uw kind een 40 weken pakket van 15.00-18.00 uur = 3 uur per week x 40 schoolweken : 12 maanden = 10 uur per maand. Doordat u iedere maand dezelfde factuur ontvangt, betaalt u ook tijdens de […]

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!