Eelde – BSO Klokhuis

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Eelde – BSO Klokhuis

Wij zijn

BSO ’t Klokhuis is onderdeel van Kindcentrum Groote Veen. Het Kindcentrum is een uniek en nieuw gebouw waarin Buitenschoolse opvang Het Klokhuis en peuterspeelgroep Torteltuin zijn gevestigd samen met basisschool OBS de Veenvlinder en de Mariaschool. In het gebouw hebben we een eigen lokaal waar ’s morgens de peuterspeelgroep De Torteltuin gebruik van maakt en ‘s middags de BSO. Naast dit lokaal kunnen we ook de andere lokalen gebruiken van de scholen en we delen de leerpleinen. De buitenruimte bestaat o.a. uit een groene tuin met bosjes waar de kinderen kunnen struinen of verstoppertje spelen. Het water rond het Groote Veen zit vol leven. Van vissen met een hengel (onder deskundige begeleiding), kikkerdril zien veranderen in kikkers, tot bodemmonsters onder de microscoop bekijken.

De BSO en peuterspeelgroep Torteltuin zijn open van maandag tot en met vrijdag.

Groepsinformatie

Op BSO ‘t Klokhuis bieden we verzorging en begeleiding aan kinderen vanaf 4 jaar totdat ze de basisschool verlaten. Ons pedagogische doel is: kinderen te begeleiden tot zelfstandige, sociaal vaardige mensen. Wij dragen zorg voor een prikkelende, maar veilige omgeving waarin kinderen volop de mogelijkheid hebben om zich te ontplooien. En we creëren een sfeer waarin ze zich prettig en veilig voelen, zodat ze zich durven te uiten én vertrouwen krijgen in eigen en andermans kunnen. Het samen spelen en het leren rekening houden met elkaar neemt een belangrijke plaats in, waarbij de eigenheid van het kind niet uit het oog verloren wordt. Het kind heeft grote keuzevrijheid bij de invulling van zijn of haar tijd op de BSO. Het is tenslotte vrije tijd voor het kind. De BSO dient als rustpunt; een plaats waar het kind, na de veeleisende schooltijd, niet zoveel verplichtingen heeft.

 

Binnen de BSO hebben wij vier basisgroepen, samengesteld op leeftijd:

Groep 1:                        4-jarigen             maximaal 20 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers

Groep 2:                        5 en 6 jarigen    maximaal 22 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers

Groep 3 en 4:              7-13-jarigen       maximaal 44 kinderen met 4 pedagogisch medewerkers

BSO Klokhuis beschikt over vier binnenruimtes waardoor de mogelijkheid bestaat om de groepen op niveau in te delen. Iedere groep heeft vaste pedagogisch medewerkers zodat kinderen in een vertrouwde en veilige omgeving worden opgevangen.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang vindt plaats van 7.30 tot 8.30 uur in het lokaal van de peuterspeelgroep de Torteltuin. Bij de voorschoolse opvang kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze willen doen. Voor kinderen die vervroegd (7.00 uur) worden gebracht, is er gelegenheid om nog even rustig te ontbijten.

Alle kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang worden uiterlijk om 8.10 uur in het kindercentrum verwacht, zodat zij door ons tijdig naar school kunnen worden gebracht.

De jongste kinderen worden in het lokaal gebracht.

Vaste gezichten

Om zich veilig te kunnen hechten is het belangrijk dat kinderen een duurzame relatie met één of meer specifieke personen kunnen aangaan. Daarom werken we met vaste pedagogisch medewerkers op de groep. Dit draagt bij aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid van het kind.

 

Contactgegevens

Boomgaard 1 (Groote Veen)
9761 TM Eelde
Tel: 06-11257787 bso.klokhuis@skidkinderopvang.nl
LRKP – nummer: 141381887

Clustermanager Regiena Pruntel r.pruntel@skidkinderopvang.nl
Plaatsingsmedewerker Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl