menu
desc image
desc image

Eelde – BSO Westerburcht (vh Palet en Eendenkooi)

 

BSO Palet en BSO De Eendenkooi heten sinds eind 2017 BSO Westerburcht en zijn gevestigd in Eelde. Er worden per dag maximaal 70 kinderen opgevangen. De kinderen van groep 1 t/m 8 worden op één locatie opgevangen.

Basisschool Westerburcht is eveneens gevestigd in hetzelfde gebouw met de groep 1 t/m 5. De groepen 6 t/m 8 zijn gehuisvest op de locatie Bladergroen. Op beide locaties verzorgt skidkinderopvang zowel de Voorschoolse Opvang als het Overblijven.

Het komende schooljaar hebben we de beschikking over één aparte en grote groepsruimte en gaan we samen met de school gezamenlijk twee (drie) onderbouwlokalen gebruiken voor de opvang van de jongste groep kinderen.

Aansluitend aan deze lokalen bevindt zich een groot speelterrein voor de jongste kinderen en hebben de oudste kinderen  ook de beschikking over een groot buitenspeelterrein. Hier is alle ruimte om lekker te voetballen, ontdekken en het organiseren van leuke activiteiten. Verder hebben we de extra mogelijkheid om gebruik te maken van het speellokaal.

Doordat we de specifieke leeftijdsgroepen opvangen in eigen basisgroepen zijn we (nog) beter in staat om de kinderen activiteiten en begeleiding aan te bieden passend bij hun ontwikkelings- en leeftijdsniveau.

Omdat we het belangrijk vinden om kinderen serieus te nemen en te luisteren naar hun behoeftes hebben we samen met de kinderen nagedacht over de inrichting van de ruimtes. Regelmatig vergaderen we met de oudste kinderen om te horen en bespreken hoe het gaat. Hier kunnen verschillende onderwerpen aan de orde komen, ingebracht door de kinderen en/of de groepsleiding.

Er is aandacht voor zowel culturele, muzikale als sportieve activiteiten. Dagelijks is er een aanbod voor de kinderen dat aansluit bij hun interesses. Het activiteitenaanbod wordt vaak afgestemd op de verschillende thema’s die we door het jaar heen aanbieden zoals: toneelspelen, cowboys en ridders, natuur, kabouters. Er wordt altijd een ‘buiten’ een activiteit aangeboden. We vinden het belangrijk dat kinderen na schooltijd ook heerlijk buiten spelen en kunnen bewegen!

Tijdens vakantieweken bieden we soms extra activiteiten. Meestal wordt er gewerkt aan de hand van een thema. Er is tevens de mogelijkheid om af en toe uitstapjes met de kinderen te maken zoals naar een kinderboerderij, het Sprookjeshof in Zuidlaren, picknicken in het bos of naar het Blote Voetenpad.

Bouw nieuwe locatie

Er zal aan de locatie Jan Steenweg het komende jaar een nieuw schoolgebouw worden gebouwd. Zodra deze in gebruik wordt genomen (verwachting is herfstvakantie van het schooljaar 2018-2019) zal BSO Westerburcht haar intrek nemen in het nieuwe gebouw. In dit gebouw zal dan tevens de peuteropvang worden geopend!

Belangrijke informatie

Door de fusie in januari 2018 gelden voor de locaties van skidkinderopvang (voormalig Trias kinderopvang) in Eelde, Eelderwolde en Paterswolde gewijzigde afspraken. Op deze pagina leest u meer hierover.

Adresgegevens:

Kooistukken 86
9761 JZ Eelde
Tel: 050 3093386
LRKP – nummer: 183155300

Nieuws & Activiteiten

(Antroposofisch) clustermanager 24 p/w

14 jun 2018

Koala is een antroposofische kinderopvanglocatie in Assen, gehuisvest in één pand samen met de Vrije School waarmee nauw wordt samengewerkt. Koala biedt dagopvang (0-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-12 jaar) aan ruim 200 kinderen. Ben jij die pro-actieve en ondernemende collega voor de functie van Clustermanager KDV en BSO waar we naar op zoek zijn? Lees […]

Lees verder

Clustermanagers 24, 28 of 32 uur per week

Houd jij van een werkdag die nooit hetzelfde is en wil je werken bij een organisatie die volop in beweging is? Lees dan snel verder! Ten gevolge van een wijziging in de managementstructuur is skidkinderopvang per 1 september 2018 op zoek naar meerdere Clustermanagers. Clustermanager juni 2018

Lees verder

Jaaropgave kinderopvang

07 jun 2018

Beste ouders/verzorgers, Het kan zijn dat u vanuit de belastingdienst het verzoek gekregen heeft om de jaaropgave aan te leveren. Op 13-02-2018 hebben wij u deze per e-mail verstrekt. Mocht u hem niet meer in uw bezit hebben neem dan even contact op via info@skidkinderopvang.nl Team Plaatsingen

Lees verder

Vacature – stafmedewerker Kwaliteit (tijdelijk)

16 mei 2018

Ben jij een kei in de wet- en regelgeving in de kinderopvang en hou je van het schrijven van beleid? Dan is dit wat je zoekt! Vacature stafmedewerker kwaliteit tijdelijk

Lees verder

Open dag BSO Ekiwoek en Ekiseven in Annen 29 mei

15 mei 2018

BSO Ekiwoek (4-7) is verhuisd naar een mooie ruimte in obs “De Eshoek” in Annen en er is een naamsverandering van BSO Eki8 naar Ekiseven (7-12). BSO Ekiseven zit boven de voetbalkantine. Beide locaties nu heel dicht bij elkaar! Het team viert de verhuizing en de naamswijziging met een open dag voor haar ouders en inwoners van Annen […]

Lees verder

Waarom betaal ik elke maand hetzelfde bedrag voor mijn opvang?

08 mei 2018

De totale kosten voor de opvang op jaarbasis worden bij skidkinderopvang in twaalf gelijke delen gefactureerd.  Voorbeeld: u heeft voor uw kind een 40 weken pakket van 15.00-18.00 uur = 3 uur per week x 40 schoolweken : 12 maanden = 10 uur per maand. Doordat u iedere maand dezelfde factuur ontvangt, betaalt u ook tijdens de […]

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!