menu
desc image
desc image

Eelde – BSO Westerburcht (vh Palet en Eendenkooi)

 

BSO Palet en BSO De Eendenkooi heten sinds eind 2017 BSO Westerburcht en zijn gevestigd in Eelde. Er worden per dag maximaal 70 kinderen opgevangen. De kinderen van groep 1 t/m 8 worden op één locatie opgevangen.

Basisschool Westerburcht is eveneens gevestigd in hetzelfde gebouw met de groep 1 t/m 5. De groepen 6 t/m 8 zijn gehuisvest op de locatie Bladergroen. Op beide locaties verzorgt skidkinderopvang zowel de Voorschoolse Opvang als het Overblijven.

Het komende schooljaar hebben we de beschikking over één aparte en grote groepsruimte en gaan we samen met de school gezamenlijk twee (drie) onderbouwlokalen gebruiken voor de opvang van de jongste groep kinderen.

Aansluitend aan deze lokalen bevindt zich een groot speelterrein voor de jongste kinderen en hebben de oudste kinderen  ook de beschikking over een groot buitenspeelterrein. Hier is alle ruimte om lekker te voetballen, ontdekken en het organiseren van leuke activiteiten. Verder hebben we de extra mogelijkheid om gebruik te maken van het speellokaal.

Doordat we de specifieke leeftijdsgroepen opvangen in eigen basisgroepen zijn we (nog) beter in staat om de kinderen activiteiten en begeleiding aan te bieden passend bij hun ontwikkelings- en leeftijdsniveau.

Omdat we het belangrijk vinden om kinderen serieus te nemen en te luisteren naar hun behoeftes hebben we samen met de kinderen nagedacht over de inrichting van de ruimtes. Regelmatig vergaderen we met de oudste kinderen om te horen en bespreken hoe het gaat. Hier kunnen verschillende onderwerpen aan de orde komen, ingebracht door de kinderen en/of de groepsleiding.

Er is aandacht voor zowel culturele, muzikale als sportieve activiteiten. Dagelijks is er een aanbod voor de kinderen dat aansluit bij hun interesses. Het activiteitenaanbod wordt vaak afgestemd op de verschillende thema’s die we door het jaar heen aanbieden zoals: toneelspelen, cowboys en ridders, natuur, kabouters. Er wordt altijd een ‘buiten’ een activiteit aangeboden. We vinden het belangrijk dat kinderen na schooltijd ook heerlijk buiten spelen en kunnen bewegen!

Tijdens vakantieweken bieden we soms extra activiteiten. Meestal wordt er gewerkt aan de hand van een thema. Er is tevens de mogelijkheid om af en toe uitstapjes met de kinderen te maken zoals naar een kinderboerderij, het Sprookjeshof in Zuidlaren, picknicken in het bos of naar het Blote Voetenpad.

Bouw nieuwe locatie

Er zal aan de locatie Jan Steenweg het komende jaar een nieuw schoolgebouw worden gebouwd. Zodra deze in gebruik wordt genomen (verwachting is herfstvakantie van het schooljaar 2018-2019) zal BSO Westerburcht haar intrek nemen in het nieuwe gebouw. In dit gebouw zal dan tevens de peuteropvang worden geopend!

Belangrijke informatie

Door de fusie in januari 2018 gelden voor de locaties van skidkinderopvang (voormalig Trias kinderopvang) in Eelde, Eelderwolde en Paterswolde gewijzigde afspraken. Op deze pagina leest u meer hierover.

Adresgegevens:

Kooistukken 86
9761 JZ Eelde
Tel: 050 3093386
LRKP – nummer: 183155300

Nieuws & Activiteiten

Vacature pedagogisch medewerkers oproep & flex, diverse locaties

05 aug 2018

Voor meerdere locaties in Noord-Drenthe zijn we op zoek naar pedagogisch medewerkers op basis van een oproepcontract of een aantal flexibele uren. Als pedagogisch medewerker ga je spelenderwijs een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen van 4 tot 13 jaar oud. Jij hebt oog voor wat kinderen nodig hebben en vindt het leuk om […]

Lees verder

“Ik ben nu op vakantie, mam!” vertelde Chiel

25 jul 2018

De eerste week van de zes weken FC SKID is gestart deze zomerse vakantieweek! FCSKID Ieder jaar heeft skidkinderopvang de hele zomervakantie de beschikking over een veld op camping De Vledders. Al onze BSO’s locaties brengen gedurende deze vakantie één hele week op de camping door. Dit  noemen wij het FCskid Zomerspektakel. HEERLIJK GENIETEN De kinderen genieten volop […]

Lees verder

Beperkte bereikbaarheid ivm de zomervakantie

23 jul 2018

In de zomervakantie (23 juli t/m 31 augustus 2018) zullen de medewerkers van afdeling plaatsingen telefonisch bereikbaar zijn op werkdagen tussen 8.30- 12.30 uur. Bij dringende zaken verzoeken wij u een e-mail te sturen naar: info@skidkinderopvang.nl U ontvangt dan binnen 1 werkdag een reactie. Een zomerse groet van afdeling plaatsingen, Rean Caspers, Linda de Weerd, Sharon Niemeijer, Monique […]

Lees verder

Circus SKID

16 jul 2018

Voor alle kinderen, hun broertjes / zusjes en de ouders van de BSO’s Riethut en De Kameleon en KDV Woelwaters organiseren de pedagogisch medewerkers van deze locaties op dinsdag 24 juli een bruisende start van de zomer met Circus Skid! Van 15.00 – 16.00 uur een optreden van jongleur, ballonartiest, entertainer en de bekende goochelaar Jos Tipker […]

Lees verder

Vacature voor meerdere clustermanagers!

12 jul 2018

Houd jij van een werkdag die nooit hetzelfde is en wil je werken bij een organisatie die volop in beweging is? Lees dan snel verder! Ten gevolge van een wijziging in de managementstructuur is skidkinderopvang per 1 september 2018 op zoek naar meerdere Clustermanagers. Clustermanager juli 2018

Lees verder

Open dag zaterdag 7 juli KDV Krullevaar in Annen!

06 jul 2018

Altijd al eens een kijkje willen nemen op KDV De Krullevaar? Dit is je kans! Zaterdag 7 juli gaan de deuren open en zijn bezoekers van harte welkom en zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen zoals schminken, springkussen en voor de ouders en kinderen staat een hapje en drankje klaar! Zaterdag 7 juli van 10.00 – 14.00 uur […]

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!