menu
desc image
desc image

Gieten – BSO De Buitenboel

Buitenschoolse opvang de Buitenboel is een kleinschalige buitenschoolse opvang in Gieten.  Samen met het kinderdagverblijf bieden wij opvang aan kinderen tussen de 0-12 jaar. U kunt uw kind(eren) dus op 1 locatie brengen en halen; wel zo gemakkelijk!

Bij De Buitenboel vinden wij het  belangrijk dat kinderen op een groene en gezonde wijze worden opgevangen. Dit houdt in dat we vaker naar buiten gaan en dat we spelen in een groene omgeving met natuurlijke materialen. We stimuleren de kinderen om meer te bewegen in de buitenlucht. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen te weinig buiten spelen. Daarom spelen we op de Buitenboel dagelijks geruime tijd buiten. Daarnaast trekken we er dagelijks op uit met de Sint, naar het bos de speeltuin en in vakanties naar het Boomkroonpad of de kaboutertuin in Eext.

Team De Buitenboel

We bieden kinderen zoveel mogelijk gezond en voedzame voedingsmiddelen aan. Dit betekent dat we letten op het gebruik van zo weinig mogelijk geur, kleur en smaakstoffen en zout & suiker zo veel mogelijk vermijden. Meer informatie leest u in ons voedingsbeleid.

We bieden kinderen een gevarieerd aanbod van activiteiten:

  • Natuurbelevingsactiviteiten
  • Toneel
  • Creatief
  • Sport

In BSO de Buitenboel is plaats voor kinderen van 4-12 jaar we hebben 2 groepen van ieder maximaal  20 kinderen. Iedere groep heeft een eigen huiskamer. De jongste groep zit direct naast ons kinderdagverblijf en de oudere kinderen van 8 jaar en ouder hebben een eigen plek  in het voorhuis.

Doordat we samen op 1 locatie zitten maken kinderen snel kennis met elkaar; dit is erg fijn wanneer kinderen doorstromen naar een volgende leeftijdsgroep. Ze kennen de ruimtes, de kinderen en de pedagogisch medewerkers! Onze BSO heeft en gezellige huiselijke sfeer met naast de huiskamers een keuken waar we samen met de kinderen koken. En een heuse chill ruimte voor de oudere kids, een knutselruimte en een legokamer.

Tuin

Onze tuin biedt veel mogelijkheden met een voetbalveldje, een verhard terrein om bijvoorbeeld te fietsen of te hinkelen en een prachtig natuurlijk gedeelte met een boompodium, waterbaan en een wilgenhut.  De tuin biedt kinderen veel uitdagingen en ruimte voor hun eigen fantasie en spel. In de bosrand achter de buitenschoolse opvang is ruimte voor de oudere kinderen om hutten te bouwen.

In het voorjaar wordt in de moestuin gewerkt en betrekken we kinderen bij het verbouwen van groente en fruit. De oogst gebruiken we om zelf weer van te eten en te drinken.

Knutselinstuif
Elke woensdagmiddag van 13.30 -15.00 uur, is er een knutselinstuif. De instuif is voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar toegankelijk. Kinderen die niet op de BSO zitten betalen een kleine vergoeding. Gezellig om eens een vriendje of vriendinnetje mee te vragen!

Ruime Openingstijden
Bij de Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel opvang al vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk.

Extra dienst; kinderkapper
Kinderkapster Elly komt iedere zes weken om kinderen te knippen en de haren te versieren. Kapster Elly heeft veel ervaring met het knippen van kinderen en het knippen gebeurt op een speelse manier. U kunt uw kind(eren) aanmelden via de medewerkers. U mag zelf bij de knipbeurt aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Wanneer Kapster Elly precies aanwezig is kondigen wij via onze Facebookpagina en het ouderportaal aan.

Ruime Openingstijden
Bij BSO De Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel voorschoolse opvang al  vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk. Flexibele opvang wordt in Gieten aangeboden tegen een aantrekkelijk tarief. 

Contactgegevens

Eexterweg 29+31
9461 BB GIETEN
0592- 261497 / 0592- 264832  debuitenboel@sidkinderopvang.nl

Clustermanager Hennie Klasens h.klasens@skidkinderopvang.nl

Plaatsingsmedewerker Monique van der Veen info@skidkinderopvang.nl

 

 

 

 

 

Nieuws & Activiteiten

Gastouders gezocht…..check!

23 okt 2018

Is het je passie om met kinderen te werken? Haal jij plezier uit het ondersteunen van kinderen bij hun ontwikkeling? Droom je ervan om je eigen kleinschalige kinderopvang te starten? Dan is een carrière als gastouder echt iets voor jou! Het gastouderbureau van skidkinderopvang (GOB) heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ondersteunen en begeleiden van haar gastouders.     […]

Lees verder

8 oktober: kinderopvang op afstand betrokken bij herdenkingsdag drama Oss

08 okt 2018

Het is al meer dan twee weken geleden maar het voelt soms nog als de dag van gisteren, het ongeluk met de stint in Oss waarbij vier kinderen zijn overleden en een kind en collega pm-er zwaar gewond raakten. De verslagenheid bij alle medewerkers en gastouders in de kinderopvang is nog steeds erg groot. Er […]

Lees verder

Twee leuke functies voor PM-ers!

02 okt 2018

vacature gecertificeerd pedag.medewerker okt.2018skidkinderopvang heeft weer twee leuke functies: Gecertificeerd VVE Pedagogisch medewerker voor onze KDV en PSG in Annen: 11,5 uur per week Je houdt je bezig met de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen in de voorschoolse periode. Werken bij skidkinderopvang is leuk, afwisselend en leerzaam. En het is dankbaar werk: […]

Lees verder

Stints bij skidkinderopvang op non-actief

26 sep 2018

Naar aanleiding van recente berichtgeving over het ongeluk met een Stint in Oss, hebben wij besloten onze Stints niet meer te gebruiken totdat nader onafhankelijk onderzoek uitwijst of er sprake is van een defect. Dit onderzoek richt zich op de elektromagnetische straling van de spoorwegovergang in Oss en mogelijke invloed daarvan op de aandrijving van […]

Lees verder

Lezing Meldcode Kindermishandeling voor gastouders

25 sep 2018

Maandagavond 24 september woonden  gastouders van skidkinderopvang een lezing bij over de Meldcode Kindermishandeling. De lezing werd gegeven door Suzan Weegenaar, trainster bij het landelijk netwerk Veilig Thuis. Na afloop kreeg iedereen de vernieuwde brochure mee inzake de wijzigingen die per 1 januari 2019 ingaan. Zo wordt het verplicht om als beroepskracht een afwegingskader te gebruiken […]

Lees verder

Dag van de pedagogisch medewerker en gastouder: 20 september

18 sep 2018

Pedagogisch medewerkers op KDV’s, BSO’s, PSG’s  en gastouders in heel Nederland hebben een belangrijke taak bij de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen. Bij hun inzet, enthousiasme en goede zorg staat het belang van het kind altijd op de eerste plaats. Op deze landelijke dag van pedagogisch medewerkers en gastouders op donderdag […]

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!