menu
desc image
desc image

Gieten – BSO De Buitenboel

Buitenschoolse opvang de Buitenboel is een kleinschalige buitenschoolse opvang in Gieten.  Samen met het kinderdagverblijf bieden wij opvang aan kinderen tussen de 0-12 jaar. U kunt uw kind(eren) dus op 1 locatie brengen en halen; wel zo gemakkelijk!

Bij De Buitenboel vinden wij het  belangrijk dat kinderen op een groene en gezonde wijze worden opgevangen. Dit houdt in dat we vaker naar buiten gaan en dat we spelen in een groene omgeving met natuurlijke materialen. We stimuleren de kinderen om meer te bewegen in de buitenlucht. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen te weinig buiten spelen. Daarom spelen we op de Buitenboel dagelijks geruime tijd buiten. Daarnaast trekken we er dagelijks op uit met de Sint, naar het bos de speeltuin en in vakanties naar het Boomkroonpad of de kaboutertuin in Eext

We bieden kinderen zoveel mogelijk gezond en voedzame voedingsmiddelen aan. Dit betekent dat we letten op het gebruik van zo weinig mogelijk geur, kleur en smaakstoffen en zout & suiker zo veel mogelijk vermijden. Meer informatie leest u in ons voedingsbeleid.

We bieden kinderen een gevarieerd aanbod van activiteiten:

  • Natuurbelevingsactiviteiten
  • Toneel
  • Creatief
  • Sport

In BSO de Buitenboel is plaats voor kinderen van 4-12 jaar we hebben 2 groepen van ieder maximaal  20 kinderen. Iedere groep heeft een eigen huiskamer. De jongste groep zit direct naast ons kinderdagverblijf en de oudere kinderen van 8 jaar en ouder hebben een eigen plek  in het voorhuis.

Doordat we samen op 1 locatie zitten maken kinderen snel kennis met elkaar; dit is erg fijn wanneer kinderen doorstromen naar een volgende leeftijdsgroep. Ze kennen de ruimtes, de kinderen en de pedagogisch medewerkers! Onze BSO heeft en gezellige huiselijke sfeer met naast de huiskamers een keuken waar we samen met de kinderen koken. En een heuse chill ruimte voor de oudere kids, een knutselruimte en een legokamer.

Tuin

Onze tuin biedt veel mogelijkheden met een voetbalveldje, een verhard terrein om bijvoorbeeld te fietsen of te hinkelen en een prachtig natuurlijk gedeelte met een boompodium, waterbaan en een wilgenhut.  De tuin biedt kinderen veel uitdagingen en ruimte voor hun eigen fantasie en spel. In de bosrand achter de buitenschoolse opvang is ruimte voor de oudere kinderen om hutten te bouwen.

In het voorjaar wordt in de moestuin gewerkt en betrekken we kinderen bij het verbouwen van groente en fruit. De oogst gebruiken we om zelf weer van te eten en te drinken.

Knutselinstuif
Elke woensdagmiddag van 13.30 -15.00 uur, is er een knutselinstuif. De instuif is voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar toegankelijk. Kinderen die niet op de BSO zitten betalen een kleine vergoeding. Gezellig om eens een vriendje of vriendinnetje mee te vragen!

Ruime Openingstijden
Bij de Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel opvang al vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk.

Extra dienst; kinderkapper
Kinderkapster Elly komt iedere zes weken om kinderen te knippen en de haren te versieren. Kapster Elly heeft veel ervaring met het knippen van kinderen en het knippen gebeurt op een speelse manier. U kunt uw kind(eren) aanmelden via de medewerkers. U mag zelf bij de knipbeurt aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Wanneer Kapster Elly precies aanwezig is kondigen wij via onze Facebookpagina en het ouderportaal aan.

Ruime Openingstijden
Bij BSO De Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel voorschoolse opvang al  vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk. Flexibele opvang wordt in Gieten aangeboden tegen een aantrekkelijk tarief. 

Contactgegevens

Eexterweg 29+31
9461 BB GIETEN
tel. 0592- 261497
tel. 0592- 264832

Like us on facebook images

 

 

 

 

 

Nieuws & Activiteiten

Vacature directie assistent 32 uur

16 jul 2018

Ben jij de spin in het web die onze directeur optimaal kan ondersteunen en ontzorgen? Dan zoeken wij jou! Vacature directie assistent juli 2018

Lees verder

Circus SKID

Voor alle kinderen, hun broertjes / zusjes en de ouders van de BSO’s Riethut en De Kameleon en KDV Woelwaters organiseren de pedagogisch medewerkers van deze locaties op dinsdag 24 juli een bruisende start van de zomer met Circus Skid! Van 15.00 – 16.00 uur een optreden van jongleur, ballonartiest, entertainer en de bekende goochelaar Jos Tipker […]

Lees verder

Vacature voor meerdere clustermanagers!

12 jul 2018

Houd jij van een werkdag die nooit hetzelfde is en wil je werken bij een organisatie die volop in beweging is? Lees dan snel verder! Ten gevolge van een wijziging in de managementstructuur is skidkinderopvang per 1 september 2018 op zoek naar meerdere Clustermanagers. Clustermanager juli 2018

Lees verder

Open dag zaterdag 7 juli KDV Krullevaar in Annen!

06 jul 2018

Altijd al eens een kijkje willen nemen op KDV De Krullevaar? Dit is je kans! Zaterdag 7 juli gaan de deuren open en zijn bezoekers van harte welkom en zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen zoals schminken, springkussen en voor de ouders en kinderen staat een hapje en drankje klaar! Zaterdag 7 juli van 10.00 – 14.00 uur […]

Lees verder

Interactieve themabijeenkomst: de Gordonmethode

05 jul 2018

Hoe luister je als ouder zodat een kind zich begrepen voelt? Hoe los je een conflict op, zodat niemand verliest? Vragen waar Nienke Nijdam van skidkinderopvang en Gordontrainer Drenthe  woensdagavond 4 juli antwoord op gaf aan ouders en gastouders aan de hand van de veel herkenbare praktijksituaties met kinderen. De Gordon methodiek is ontwikkeld door Thomas […]

Lees verder

Modderdag 29 juni

29 jun 2018

Heerlijk spelen in de modder. Vandaag is het modderdag in Nederland en bij sommige van onze opvanglocaties vieren ze dat al de hele week!  Want modderdag vieren we bij skidkinderopvang uit volle overtuiging.. Do we need to say more…?    

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!