menu
desc image
desc image

Gieten – BSO De Buitenboel

Buitenschoolse opvang de Buitenboel is een kleinschalige buitenschoolse opvang in Gieten.  Samen met het kinderdagverblijf bieden wij opvang aan kinderen tussen de 0-12 jaar. U kunt uw kind(eren) dus op 1 locatie brengen en halen; wel zo gemakkelijk!

Bij De Buitenboel vinden wij het  belangrijk dat kinderen op een groene en gezonde wijze worden opgevangen. Dit houdt in dat we vaker naar buiten gaan en dat we spelen in een groene omgeving met natuurlijke materialen. We stimuleren de kinderen om meer te bewegen in de buitenlucht. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen te weinig buiten spelen. Daarom spelen we op de Buitenboel dagelijks geruime tijd buiten. Daarnaast trekken we er dagelijks op uit met de Sint, naar het bos de speeltuin en in vakanties naar het Boomkroonpad of de kaboutertuin in Eext

We bieden kinderen zoveel mogelijk gezond en voedzame voedingsmiddelen aan. Dit betekent dat we letten op het gebruik van zo weinig mogelijk geur, kleur en smaakstoffen en zout & suiker zo veel mogelijk vermijden. Meer informatie leest u in ons voedingsbeleid.

We bieden kinderen een gevarieerd aanbod van activiteiten:

  • Natuurbelevingsactiviteiten
  • Toneel
  • Creatief
  • Sport

In BSO de Buitenboel is plaats voor kinderen van 4-12 jaar we hebben 2 groepen van ieder maximaal  20 kinderen. Iedere groep heeft een eigen huiskamer. De jongste groep zit direct naast ons kinderdagverblijf en de oudere kinderen van 8 jaar en ouder hebben een eigen plek  in het voorhuis.

Doordat we samen op 1 locatie zitten maken kinderen snel kennis met elkaar; dit is erg fijn wanneer kinderen doorstromen naar een volgende leeftijdsgroep. Ze kennen de ruimtes, de kinderen en de pedagogisch medewerkers! Onze BSO heeft en gezellige huiselijke sfeer met naast de huiskamers een keuken waar we samen met de kinderen koken. En een heuse chill ruimte voor de oudere kids, een knutselruimte en een legokamer.

Tuin

Onze tuin biedt veel mogelijkheden met een voetbalveldje, een verhard terrein om bijvoorbeeld te fietsen of te hinkelen en een prachtig natuurlijk gedeelte met een boompodium, waterbaan en een wilgenhut.  De tuin biedt kinderen veel uitdagingen en ruimte voor hun eigen fantasie en spel. In de bosrand achter de buitenschoolse opvang is ruimte voor de oudere kinderen om hutten te bouwen.

In het voorjaar wordt in de moestuin gewerkt en betrekken we kinderen bij het verbouwen van groente en fruit. De oogst gebruiken we om zelf weer van te eten en te drinken.

Knutselinstuif
Elke woensdagmiddag van 13.30 -15.00 uur, is er een knutselinstuif. De instuif is voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar toegankelijk. Kinderen die niet op de BSO zitten betalen een kleine vergoeding. Gezellig om eens een vriendje of vriendinnetje mee te vragen!

Ruime Openingstijden
Bij de Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel opvang al vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk.

Extra dienst; kinderkapper
Kinderkapster Elly komt iedere zes weken om kinderen te knippen en de haren te versieren. Kapster Elly heeft veel ervaring met het knippen van kinderen en het knippen gebeurt op een speelse manier. U kunt uw kind(eren) aanmelden via de medewerkers. U mag zelf bij de knipbeurt aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Wanneer Kapster Elly precies aanwezig is kondigen wij via onze Facebookpagina en het ouderportaal aan.

Ruime Openingstijden
Bij BSO De Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel voorschoolse opvang al  vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk. Flexibele opvang wordt in Gieten aangeboden tegen een aantrekkelijk tarief. 

 

Like us on facebook images

 

 

 

 

 

Nieuws & Activiteiten

Goede reden om voor BSO te kiezen!

08 nov 2016

Bso grote sociale leerschool voor kinderen! Net als op school begeeft uw dochter en/of zoon zich op de BSO in een uitdagende sociale omgeving. Maar wat de BSO uniek maakt is dat hij/zij zich staande moet houden in een wisselende groep, met uiteenlopende leeftijden en met kinderen die niet allemaal door en door bekend zijn. […]

Lees verder

Camping week!

06 aug 2015

Deze hele zomervakantie staat skidkinderopvang met het FC Skid zomerspektakel weer op de Camping De Vledders in Schipborg. Alle BSO kinderen kunnen op die manier genieten van een aantal dagen op de camping! Hierbij geven wij u alvast een impressie van de afgelopen camping weken:               

Lees verder

Artikel Kindcentrum Gieten

07 apr 2015

Lees hier het artikel (klik op de foto om deze te vergroten) of open deze link om het artikel te downloaden:  Artikel Kindcentrum in de Voorjaarskrant 2015

Lees verder

Zwerfafval opruimen!

31 mrt 2015

Op 28 maart was het Nationale Opschoondag. Daarom hebben wij met de kinderen van BSO Karrabas zwerfvuil opgeruimd. En niet één dag, maar de hele week!  

Lees verder

8+ DISCO!

09 feb 2015

De disco op 23 januari van BSO Karrabas was uitsluitend voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het was er heel gezellig en hartstikke druk! Met DJ Teun en DJ Lars achter de draaitafel gingen alle voetjes van de vloer!  

Lees verder

Pieten lenen fiets van BSO Karrabas

27 nov 2014

Eindelijk is het zover: 22 november komen Sinterklaas en heel veel pieten in Gieten. Na een mooie optocht door Gieten, eindigen ze voor hun eerst stop op het plein voor de Hema. Tijdens de optocht fietsten er zwarte pieten mee op de fiets van BSO Karrabas. Deze was mooi versierd door de kinderen van de […]

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!