menu
desc image
desc image

Zuidlaren – BSO De Buitelaar

De opvang in Zuidlaren (zuid) is ondergebracht in “De Schoel”, dit is het voormalige dorpshuis – en daarvoor lagere school – van de wijk Schuilingsoord.

Dit gebouw is eind jaren negentig aangekocht en fors uitgebreid. Zo ontstond er flink wat ruimte voor het kinderdagverblijf en de BSO. De royale tuin is volledig omheind. Kinderen kunnen er veilig naar hartenlust buiten spelen.

Buitenschoolse opvang De Buitelaar werkt samen met OBS Schuilingsoord en CBS De Tol. De BSO heeft 4 groepen die globaal naar leeftijd zijn ingedeeld. Daarnaast zijn er 16 plaatsen voor flexibele opvang. Speciaal voor ouders met wisselende werktijden.

Villa Buitelaar Het Schoel-gebouw kon de recente groei niet meer aan. Daarom werd in 2008 de Villa Buitelaar bijgebouwd. Het houten gebouw staat op het terrein van het kindercentrum. Het is bedoeld voor de oudere BSO-ers en werd speciaal ingericht voor de 8+groep. Er kan worden gekookt en geknutseld. Op de zolderverdieping kunnen de kinderen tafeltennissen of spelen met het reusachtige tafelvoetbalspel. En deze BSO heeft een speciale Natuur BSO “De Bosbengels”!

Like us on facebook images

Nieuws & Activiteiten

De campingweken FC SKID komen er weer aan!

22 mrt 2018

Ieder jaar heeft skidkinderopvang de hele zomervakantie de beschikking over een veld op camping De Vledders. Al onze BSO’s locaties brengen gedurende deze vakantie één hele week op de camping door. Dit  noemen wij het FCskid Zomerspektakel. Voor de kinderen die al eens mee zijn gegaan voelt deze week als een extra vakantiebestemming! De zomervakantie […]

Lees verder

Nieuwe waterbaan!

02 jun 2017

De nieuwe waterbaan bij BSO Buitelaar is volop in gebruik. En met het prachtige weer van de afgelopen dagen was het helemaal genieten!

Lees verder

Dag van de Groene kinderopvang

22 mei 2017

Dinsdag 16 mei was het de dag van de Groene Kinderopvang. De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door het Vakblad Kinderopvang en Stichting Groen Cement. De Dag van de Groene Kinderopvang is er van én voor iedereen met een hart voor natuur en kinderen. En precies daarom werd bij BSO de […]

Lees verder

De boel op stelten…

Tijdens het buitenspelen op stelten lopen; zo gemakkelijk is dat nog niet…  

Lees verder

Gezonde maaltijden voor de W4D

In  Assen en Zuidlaren werd vorige week de wandelvierdaagse gelopen. Vier avonden achterelkaar 5 of 10 km lopen, dat vraagt nog al wat voorbereiding. Daarom werd er op de BSO ’s van skidkinderopvang gezellig gezamenlijk gegeten. Met een gezonde biologische maaltijd in hun buik konden de kinderen de vele kilometers prima aan!  

Lees verder

Brandoefening

13 apr 2017

Dinsdagavond 11 april kwamen twee brandweerkorpsen uit Tynaarlo en Annen oefenen met een brandsituatie bij KDV het Hobbelpaard en BSO de Buitelaar aan de Hogeweg 30 in Zuidlaren. Zelfs een hoogwerker uit Assen kwam er aan te pas om twee pedagogisch medewerksters via het dak en bovenverdieping te redden. Het pedagogisch team en de brandweerkorpsen […]

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!