menu
desc image
desc image

Gieten – KDV De Buitenboel

Kinderdagverblijf de Buitenboel is een kleinschalig kinderdagverblijf.  Samen met de buitenschoolse opvang bieden wij opvang aan kinderen tussen de 0-12 jaar. U kunt uw kind(eren) dus op 1 locatie brengen en halen; wel zo gemakkelijk. Bij de Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel opvang al vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk!

Bij De Buitenboel vinden wij het  belangrijk dat kinderen op een groene en gezonde wijze worden opgevangen en verzorgd. Dit houdt in dat we vaak naar buiten gaan en dat we spelen in een groene omgeving met natuurlijke materialen. Kinderen leren buiten veel. Ze ontwikkelen hun grove motoriek en verbeteren hun evenwichtsgevoel door te rollen, kruipen, hollen, springen en klimmen. Ze leren om te gaan met risico’s en merken dat ze niet bang hoeven te zijn.

Wij hebben een verticale groep met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar en een peutergroep voor kinderen van 2 – 4 jaar. Beide groepen hebben een eigen ingerichte huiskamer. We kiezen bewust voor huiselijkheid.

Peuterspeelgroep en Peutergroep

Iedere ochtend hebben wij een peuterspeelgroep voor peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Er wordt gewerkt volgens het VVE programma Piramide. Hierbij staat het op speelse en actieve wijze stimuleren van de ontwikkeling van uw peuter voorop. Ouders worden actief betrokken door middel van o.a. voorleesactiviteiten.

Kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand kunnen op onze peuterspeelgroepen deelnemen aan een VVE-traject. Kinderen kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief. Of uw kind in aanmerking komt voor een VVE-traject wordt bepaald door de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Wilt u hierover meer informatie, dan helpen we u graag verder.

Activiteiten

Naast de vele buitenactiviteiten gaan we iedere donderdagmiddag met de peuters naar de gymzaal de Wendeling in Gieten.

Extra dienst: de kinderkapper
Kinderkapster Elly komt regelmatig langs om kinderen te knippen en de haren te versieren. Kapster Elly heeft veel ervaring met het knippen van kinderen en het knippen gebeurt op een speelse manier. U kunt uw kind(eren) aanmelden via de medewerkers. U mag zelf bij de knipbeurt aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Via de Facebookpagina De Buitenboel en het ouderportaal laten we u weten wanneer zij er weer is.

Download hier de tarievenlijst 2017 voor flexibele opvang in Gieten

Gieten – Kindcentrum De Marke

In samenwerking met CDS De Marke is er een peuterkleutergroep in het Kindcentrum.

 

banner

 

De Buitenboel neemt deel aan het project Leesklik .

 

 

Like us on facebook images

 

 

 

 

 

 

Nieuws & Activiteiten

Wethouder leest voor op PoppeJans!

30 jan 2017

De kinderen op kinderdagverblijf PoppeJans van  skidkinderopvang in Gieten hebben woensdag 25 januari jl. een speciale gast op bezoek gehad: Wethouder Harry Dijkstra kwam op bezoek om alle kinderen van PoppeJans voor te lezen. Het bezoek van de wethouder was in het kader van de Nationale Voorleesdagen. De voorleesdagen staan dit jaar in het teken […]

Lees verder

Wat een drukke maand …

09 jan 2017

Wat is december toch een drukke, maar zeker ook hele gezellige maand. Ook op PoppeJans! Te beginnen met Sinterklaas. Heel gezellig liedjes zingen en snoepen van chocolademelk met pepernoten. En knutselen, veel knutselen zoals een hele mooie stoomboot. Maar ook de spanning, want zal iedereen ook weer wat in zijn schoen krijgen? Natuurlijk vieren we […]

Lees verder

Uitstapje van PoppeJans

30 jun 2016

  Op vrijdag 24 juni jl.  was het weer tijd voor ons jaarlijkse “schoolreisje’’ en dus vertrokken de medewerkers van PoppeJans samen met 23 ouders en 31 kinderen richting de kinderboerderij in Veendam. Onderweg begon het een beetje te regenen, maar zelfs dát kon de pret niet drukken! Aan de rand van het prachtige natuurgebied Borgerswold ligt […]

Lees verder

Op visite bij boer Hollander

25 apr 2016

Vandaag zijn we met alle kinderen van PoppeJans op bezoek geweest bij boer Hollander. Daar gingen we op visite bij de koeien en hun kalfjes. De kinderen mochten allemaal in de tractor kijken én op een paard zitten! Ook liet de boer ons zien hoe de koeien worden gemolken. Het was een super gezellige ochtend waar […]

Lees verder

Bezoek aan de lammetjes

11 apr 2016

De kinderen van PoppeJans maken regelmatig een uitstapje. Deze keer hebben we een bezoekje gebracht aan boer Geert in Bronneger. Samen met de kinderen en ouders hebben we gekeken naar de schapen en lammetjes van boer Geert.  

Lees verder

NL doet klust bij PoppeJans!

14 mrt 2016

Een prachtig initiatief: NL doet. De kinderen van locatie PoppeJans zijn ontzettend blij mee met hun opgeknapte buitenplaats, bedankt!!

Lees verder
Oudere Berichten
Gieten – KDV De Buitenboel
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!