menu
desc image
desc image

Peuterspeelgroep

Peuterspeelgroepen

In peuterspeelgroepen bieden wij kinderen de gelegenheid zich spelenderwijs te ontwikkelen. De peuterspeelgroepen zijn 40 weken per jaar open. Tijdens de schoolvakanties van de basisscholen, op officiële feestdagen en op Koningsdag is de peuterspeelgroep  gesloten. Op margedagen van basisscholen is de peuterspeelgroep wel geopend.

De peuterspeelgroep vormt een uitstekende voorbereiding op de basisschool. Kinderen wennen aan het verblijf in een groep, aan vaste structuur van terugkerende activiteiten en aan een leidster die het programma aangeeft. In dat klimaat durven peuters nieuwe ontdekkingen te doen en kunnen ze leren van elkaar.  En het is natuurlijk vooral erg leuk!

Peuterspeelgroepen in Gemeente Tynaarlo

Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaal
De (landelijke) overheid heeft als beleid ingezet dat peuteropvang in de kinderopvang en peuterspeelzaal met elkaar moeten harmoniseren. Dat betekent concreet dat de gemeenten aan kinderopvanglocaties de mogelijkheid biedt om zowel kinderopvang als peuterspeelzaal aan te bieden geïntegreerd in één peuterspeelgroep. Alle  locaties van skidkinderopvang in de gemeente Tynaarlo bieden deze vorm van peuterspeelgroepen aan.
Aanmelden voor een peuterspeelgroep in de gemeente Tynaarlo kan vanaf het moment dat uw peuter 2 jaar is. De leeftijd waarop kinderen in een peuterspeelgroep geplaatst kunnen worden varieert per locatie.  
Het gaat om de locaties kdv het Hobbelpaard, kdv Liedekeijn en kdv ’t Kiekgat.

 

Peuterspeelgroepen in Gemeente Aa en Hunze

skidkinderopvang  biedt ook peuterspeelzaalgroepen aan in de Gemeente Aa en Hunze.  Aanmelden voor een peuterspeelgroep kan vanaf het moment dat uw peuter 1,5 jaar is.
Kinderen kunnen vanaf 2 jaar oud op onze locaties in de Gemeente Aa en Hunze op een peuterspeelgroep  worden geplaatst.

Het gaat om de volgende locaties :

  • Gieten PoppeJans  Dobbenwal 2 9461 KC Tel 0592-261075
  • Annen ’t Krummelhoekje  Molenakkers 30 9468 BM Tel 06-30205069
  • Gasselternijveen BerenBoot  Ceresstraat 4 9514 CA  Tel 0599-512030

 

Peuterspeelgroepen in Gemeente Assen

Ook op onze locatie Koala in Assen wordt een peuterspeelgroep aangeboden, deze valt (nog) niet onder een gemeentelijke regeling.  Peuters vanaf 2,5 jaar kunnen bij Koala in de Peuterspeelgroep Tummetot mee doen aan leeftijdsgerichte activiteiten.

  • Assen KDV Koala Tuinstraat 3 9404 KK  Tel 0592-309142