Dagindeling peuterspeelgroepen in de Gemeente Tynaarlo

Home » Peuterspeelgroep » Informatie Peuterspeelgroepen Gemeente Tynaarlo » Dagindeling peuterspeelgroepen in de Gemeente Tynaarlo

Dagindeling Peuterspeelgroepen

Op onze peuterspeelgroepen werken we met een aantal vaste momenten op de ochtend, waardoor de kinderen zich bij ons veilig en vertrouwt voelen.

De dagindeling ziet er als volgt uit:

08.45-09.00 We ontvangen kinderen en ouders. Met de ouders is er een overdracht van hun kind. Met het kind zwaaien we de vertrekkende ouder uit.
09.00 Alle kinderen zijn aanwezig en samen wordt er een gemaakt van stoeltjes. Ieder kind wordt met naam begroet en er is een kringgesprek. In dit kringgesprek is ruimte voor verhalen van de kinderen, wordt er gewerkt aan het thema, liedjes gezongen en toegewerkt naar de activiteit van die morgen.
 
09.15-10.00 Er wordt een groepsactiviteit aangeboden in het kader van een bepaald thema. Dit kan bijvoorbeeld tekenen, verven, plakken of een spelletje zijn. We stimuleren de kinderen om mee te doen.Uitgangspunt bij alles wat we doen is goed te kijken en te luisteren naar de behoefte van het individuele kind zonder het groepsbelang uit het oog te verliezen.  Kinderen die (nog) een luier dragen worden gedurende de ochtend verschoond, anderen gaan op gezette tijd en naar behoefte zelf naar de wc.Voor het fruit eten en na het toilet wordt er altijd handen gewassen.
 
10.00-10.30 We gaan aan tafel/in de kring voor het eten van vers fruit en om te drinken.
 
10.30-11.30 We gaan naar buiten.  Het buitenspeelterrein is zo ingericht, dat het de kinderen uitnodigt om te gaan bewegen. Ook buiten worden activiteiten aangeboden.Mocht het weer erg slecht zijn, dan wordt er in het gebouw de mogelijkheid gegeven om vrij te kunnen bewegen.
 
11.45 De kinderen nemen afscheid van elkaar en de ouders van de peuterspeelgroepen komen hun kind ophalen.