menu
desc image
desc image

Gasselternijveen – Peuterspeelgroep De BerenBoot

Peuterspeelgroep De BerenBoot

Deze peuteropvang valt onder de regeling van de gemeente Aa en Hunze 

De peuterspeelgroep van de BerenBoot is tijdens schoolweken op alle ochtenden geopend.

VVE
Kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand kunnen op de BerenBoot deelnemen aan een VVE-traject (dit staat voor Vervroegde Voorschoolse Educatie). Het traject is erop gericht een kind met extra begeleiding zo goed mogelijk voor te bereiden op het basisonderwijs. Kinderen kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief.
Of een kind in aanmerking komt voor een VVE-traject wordt bepaald door Jeugdgezondheidszorg (JGZ) (de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau).

Piramide
Op de peuterspeelgroep van De BerenBoot werken wij met Piramide,  een methode voor  voor-, en vroegschoolse educatie.  Piramide is gericht op brede ontwikkelingsstimulering van jonge kinderen zodat zij met succes de basisschool kunnen volgen. De kinderen worden breed in hun ontwikkeling gestimuleerd door een combinatie van spelen, werken en leren. Ouders worden betrokken bij het programma door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind op de opvang heeft gedaan.

Ouderbetrokkenheid
In samenwerking met de scholen, bibliotheek en de gemeente Aa en Hunze nemen we ook deel aan het project Leesklik . Een project waarbij ouders worden betrokken bij de VVE thema’s op de groep. Wij hebben een boekencollectie voor ouder en kind. Ouders kunnen samen met hun kind een boekje lezen die aansluit op het thema van de maand. Zo werken we samen aan de taalontwikkeling van kinderen.

 

banner

 

Gasselternijveen BerenBoot

Ceresstraat 4
9514 CA Gasselternijveen
Tel 06- 20714380
email: berenboot@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer: 565170326

 

Nieuws & Activiteiten

Voorleestips!

16 feb 2015

In onderstaand artikel staan een aantal leuke boektitels om voor te lezen of om door kinderen te laten bekijken!          

Lees verder

Voorleesontbijt op de BerenBoot

02 feb 2015

Op vrijdag 23 januari kregen alle kinderen en de ouders van de peuter speelgroep en het kinderdagverblijf een exclusief ontbijtbuffet aangeboden.Dit in het kader van de nationale voorleesdagen…. Speciaal voor deze gelegenheid wilde Janet Dekens( jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau) komen voorlezen. Het boek heette “Boer Boris gaat naar zee” en omdat het kinderdagverblijf werkt met […]

Lees verder

Leesklik van start!

26 jan 2015

Met het uitpakken van de Leesklik- kist  is  Leesklik nu  ook officieel van start in Annen!    

Lees verder

Leerlingen van CDS ’t Kompas lezen voor aan peuterspeelgroep ’t Drempeltje

30 jan 2014

Leerlingen van CDS ’t Kompas lezen voor aan peuterspeelgroep ’t Drempeltje Gasselternijveen. Twee leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Christelijke Daltonschool ’t Kompas, Kim Panneman en Maud Regtop, hebben tijdens de nationale voorleesweken de peuters voorgelezen uit het prentenboek van ‘Krrr…okodil’. In het kader van ‘de Ontmoeting’ kwamen beide meisjes uit MFC […]

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!