menu
desc image
desc image

Gieten – Peuterspeelgroep De Buitenboel

Peuterspeelgroep De Buitenboel

Deze peuterspeelgroep valt onder de regeling van de Gemeente Aa en Hunze

De Buitenboel heeft een eigen ingerichte huiskamer zodat er  volop gespeeld , ontdekt  en veel plezier gemaakt kan worden door peuters van zowel de peutergroep als de peuterspeelgroep. We werken op Buitenboel met het VVE programma Piramide.

VVE
Kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand kunnen op Buitenboel deelnemen aan een VVE-traject (Vervroegde Voorschoolse Educatie). Het traject is erop gericht een kind met extra begeleiding zo goed mogelijk voor te bereiden op het basisonderwijs. Kinderen kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief.
Of een kind in aanmerking komt voor een VVE-traject wordt bepaald door Jeugdgezondheidszorg (JGZ) (de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau).

banner

Piramide
Op de peuterspeelgroep werken wij met programma Piramide,  een methode voor  voor-, en vroegschoolse educatie.  Piramide is gericht op brede ontwikkelingsstimulering van jonge kinderen zodat zij met succes de basisschool kunnen volgen. De kinderen worden breed in hun ontwikkeling gestimuleerd door een combinatie van spelen, werken en leren. Ouders worden betrokken bij het programma door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind op de opvang heeft gedaan.

Ouderbetrokkenheid
In samenwerking met de scholen, bibliotheek en de gemeente Aa en Hunze nemen we ook deel aan het project Leesklik . Een project waarbij ouders worden betrokken bij de VVE thema’s op de groep. Wij hebben een boekencollectie voor ouder en kind. Ouders kunnen samen met hun kind een boekje lezen die aansluit op het thema van de maand. Zo werken we samen aan de taalontwikkeling van kinderen.

Peuterkleutergroep
In samenwerking met CDS De Marke is er een peuterkleutergroep in het Kindcentrum.  Peuters vanaf 3 jaar kunnen hierin een ochtend meedoen in groep 1 van de basisschool. Peuters draaien mee met het programma van de kleuters op hun eigen niveau. skidkinderopvang beschikt in het Kindcentrum over een eigen ingerichte ruimte.  Hier leren peuters allerlei nieuwe vaardigheden zoals in de kring zitten maar er zijn ook veel nieuwe uitdagingen voor de peuters. Peuters krijgen op spelende wijs de gewoontes van groep 1 en 2  mee waardoor de overgang naar school veel gemakkelijker wordt.

De pedagogische medewerker is aanwezig in het Kindcentrum en ouders  kunnen hun kind daarom gelijk bij het kindcentrum brengen.  Kinderen die de hele dag opvang nodig hebben gaan om 12.00 samen met de leidster terug naar De Buitenboel. Kinderen die alleen aan het peuterkleuterprogramma deelnemen worden door hun ouders vanaf De Marke opgehaald. De peuterkleutergroep valt zowel onder de subsidieregeling van de gemeente,  als onder de wet kinderopvang. U betaalt dus hetzelfde tarief als bij de peuterspeelgroep op De Buitenboel.

banner

Gieten De Buitenboel

Eexterweg 29-31
9461 BB Gieten
Telefoon: 0592-261497
Telefoon: 0592-264832
email: poppejans@skidkinderopvang.nl
LRK – nummer: 102289153

 

Nieuws & Activiteiten

Wethouder leest voor op PoppeJans!

30 jan 2017

De kinderen op kinderdagverblijf PoppeJans van  skidkinderopvang in Gieten hebben woensdag 25 januari jl. een speciale gast op bezoek gehad: Wethouder Harry Dijkstra kwam op bezoek om alle kinderen van PoppeJans voor te lezen. Het bezoek van de wethouder was in het kader van de Nationale Voorleesdagen. De voorleesdagen staan dit jaar in het teken […]

Lees verder

Verkeer op PoppeJans

07 mrt 2016

In de maand februari zijn de kinderen op PoppeJans druk bezig geweest met het thema verkeer. We hebben verkeersborden geverfd , zebrapaden en stoplichten geknutseld. En als we met elkaar naar de geitjes lopen en oefenen in het echt. Stoppen bij de stoeprand en dan kijken we naar links en rechts. Er komt niks aan, dan kunnen wij veilig […]

Lees verder

Voorleestips!

16 feb 2015

In onderstaand artikel staan een aantal leuke boektitels om voor te lezen of om door kinderen te laten bekijken!          

Lees verder

Leesklik van start!

26 jan 2015

Met het uitpakken van de Leesklik- kist  is  Leesklik nu  ook officieel van start in Annen!    

Lees verder

Voorleesontbijt PoppeJans

10 feb 2014

Het voorleesontbijt op 22 januari was een gezellig gebeuren op kinderdagverblijf PoppeJans in Gieten. We hadden nu een primeur want ook de peuter speelgroep voorheen peuterspeelzaal het Olifantje deed mee aan het ontbijt. Samen met ouders en of opa’s en oma’s konden de kinderen een heerlijk ontbijt nuttigen en daarna naar het verhaal van krrrrrr….okodil […]

Lees verder

Peuterspeelgroep op PoppeJans

08 jan 2014

  Wij zijn van start gegaan! De nieuwe peuterspeelgroep binnen kinderdagverblijf PoppeJans heeft maandag 6 januari haar deuren geopend. Lekker spelen, ontdekken en onderzoeken, andere leeftijdsgenootjes ontmoeten en ook nog een extra stapje zetten in de ontwikkeling. Dat mag allemaal in een omgeving die helemaal voor peuters is ingericht. Peuteropvang is niet alleen leuk, maar […]

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!