menu
desc image
desc image

Annen – Peuterspeelgroep ’t Krummelhoekje

Peuterspeelgroep ’t Krummelhoekje

Deze peuterspeelgroep valt onder de regeling van de gemeente Aa en Hunze

Gedurende schoolweken is op maandag-, woensdag- en donderdag en vrijdagochtend de peuterspeelgroep voor kinderen van 2 jaar en ouder open.  Op de woensdag hebben we  een 3 plus groep.
’t Krummelhoekje is gevestigd bij de Openbare basisschool De Eshoek in Annen. Bij ’t Krummelhoekje besteden we ruim aandacht aan leeftijdsgerichte activiteiten.
Dit biedt peuters extra stimulans en uitdaging. We werken met  thema’s en beginnen de ochtend met elkaar in de kring. 

VVE
Kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand kunnen op ’t Krummelhoekje deelnemen aan een VVE-traject (dit staat voor Vervroegde Voorschoolse Educatie). Het traject is erop gericht een kind met extra begeleiding zo goed mogelijk voor te bereiden op het basisonderwijs. Kinderen kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief.
Of een kind in aanmerking komt voor een VVE-traject wordt bepaald door Jeugdgezondheidszorg (JGZ) (de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau).

banner

Piramide
Op de peuterspeelgroep ’t Krummelhoekje werken wij met programma Piramide,  een methode voor  voor-, en vroegschoolse educatie.  Piramide is gericht op brede ontwikkelingsstimulering van jonge kinderen zodat zij met succes de basisschool kunnen volgen. De kinderen worden breed in hun ontwikkeling gestimuleerd door een combinatie van spelen, werken en leren. Ouders worden betrokken bij het programma door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind op de opvang heeft gedaan.

Ouderbetrokkenheid
In samenwerking met de scholen, bibliotheek en de gemeente Aa en Hunze nemen we ook deel aan het project Leesklik . Een project waarbij ouders worden betrokken bij de VVE thema’s op de groep. Wij hebben een boekencollectie voor ouder en kind. Ouders kunnen samen met hun kind een boekje lezen die aansluit op het thema van de maand. Zo werken we samen aan de taalontwikkeling van kinderen.

Annen ’t Krummelhoekje

Molenakkers 30
9468 BM  Annen
Tel 06-30205069
email: krummelhoekje@skidkinderopvang.nl
LRK – nummer: 190117813

 

Nieuws & Activiteiten

Paasspeurtocht op ’t Krummelhoekje

18 apr 2017

Maandag 10 april hebben de peuters van peuterspeelgroep ’t Krummelhoekje Pasen gevierd. Alle peuters waren welkom en werden bij  binnenkomst ingedeeld in groepjes. En toen kon de spannende speurtocht van start gaan! Er moesten verschillende opdrachten worden uitgevoerd, zoals hoeveel eieren tel je hier? En met een lepel heel voorzichtig gekleurde eieren in de juiste […]

Lees verder

Thema “De kleine walvis”

28 feb 2017

In de aanloop naar de Nationale Voorleesdagen waarin het boek “De kleine walvis” centraal stond hebben we besloten om hier een thema van te maken. We zijn in januari met het thema van start gegaan en we hebben het afgesloten met een voorstelling van het poppentheater in de bibliotheek. De vertel- en thematafel werd ingericht […]

Lees verder

Kinderboekenweek

13 okt 2016

Peuterspeegroep ’t Krummelhoekje zit midden in de Kinderboekenweek! Vorige week hebben de kinderen een rollator opgehaald bij Woonzorgcentrum ’t Holthuys. En er kwamen opa’s en oma’s bij ons voorlezen en muziek maken!  

Lees verder

Nieuw thema: Ziek en gezond: “Kusje….beter!”

04 okt 2016

In elk gezin is er weleens iemand ziek. Uw peuter natuurlijk ook. Ziek zijn is niet zo’n prettige ervaring voor uw peuter en voor u brengt het extra zorg mee. Uw peuter vraagt meer aandacht dan gewoonlijk en als je ziek bent kun je ook niet lekker spelen. Maar als uw peuter weer beter is, […]

Lees verder

Modderen op ’t Krummelhoekje

05 jul 2016

Woensdag 29 juni was het zover: Nationale ModderDag, deze dag hebben we met alle peutergroepen van peuterspeelzaal ’t Krummelhoekje gevierd!  De omstandigheden waren perfect: het was bewolkt maar droog en soms hadden we zelfs een heerlijk zonnetje! En toen begon het;  de peuters kwamen met hun oude kleren en laarzen aan naar de peuterspeelzaal. Ze hadden […]

Lees verder

Kikkervisjes en onze moestuin!

28 apr 2015

Op ’t Krummelhoekje hebben we een heleboel nieuwe vriendjes: onze eigen bak vol met kikkervisjes! En nu maar wachten tot het echte kikkers worden…… Ook willen wij graag onze eigen moestuin laten zien, daar zij we namelijk heel erg trots op!!

Lees verder
Oudere Berichten
Aanmelden

Hier kunt u uw kind(eren) online aanmelden voor opvang bij skidkinderopvang!

Ga naar online aanmelden
Direct een afspraak voor een rondleiding!

Wilt u eens komen kijken op één van onze locaties? Maak dan hier gelijk een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!

Maak een afspraak!