menu
desc image
desc image

Tarieven Peuterspeelgroepen

De Wet kinderopvang regelt de kwaliteit en de financiering van de kinderopvang. Uitgangspunt voor de financiering is dat kinderopvang een zaak is van ouders en overheid. Ouders die werken of studeren en dit combineren met de zorg voor kinderen, krijgen kinderopvangtoeslag van de overheid. De Belastingdienst vergoedt een (groot) deel van de kinderopvangkosten.

Wat u netto betaalt voor kinderopvang hangt dus af van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die u ontvangt. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal kinderen dat gebruik maakt van de opvang, van uw belastbaar inkomen en het aantal uren dat u werkzaam bent. De toeslag dient u zelf aan te vragen bij de Belastingdienst.

Op de tarievenlijst van skidkinderopvang vindt u bruto tarieven. Dit zijn de bedragen zonder de vergoeding van de Belastingdienst.

De tarieven voor 2018 vindt u hier:

Tarieven PSG 2018

Gemeente Tynaarlo Tarieven 2018

Uw eigen bijdrage is afhankelijk van het feit of u éénverdiener of twee verdiener bent.

  • Tweeverdieners of alleenstaande ouders  die werken kunnen gebruik maken van de kinderopvangtoeslag.
    Het uurtarief is € 7,95 (vanaf 2018). U neemt per ochtend 3 uur af, gedurende 40 weken. De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk onder de wet kinderopvang.
    U kunt uw eigen bijdrage bereken via onze rekentool op deze website.
  • Niet werkende ouders of alleenverdieners kunnen gebruik maken van de subsidie regeling van de gemeente Tynaarlo. Het aanvragen van subsidie loopt via skidkinderopvang.
    De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk voor de gesubsidieerde plaatsen.

Gemeente Aa en Hunze Tarieven 2018

De eigen bijdrage in de Gemeente Aa en Hunze  is inkomensafhankelijk voor zowel de gesubsidieerde plaatsen als de plaatsen onder de wet kinderopvang.
Tweeverdieners of alleenstaande ouders  die werken kunnen gebruik maken van de kinderopvangtoeslag.  Niet werkende ouders of alleenverdieners kunnen gebruik maken van de subsidie regeling. U neemt per ochtend 3,5 uur af gedurende 40  weken, de bruto uurprijs is € 7,45 (vanaf 2018).

U kunt uw eigen bijdrage bereken via onze rekentool op deze website, de eigen bijdrage is gelijk voor beide groepen.

Gemeente Assen Tarieven 2018 (Locatie Koala)

De Gemeente Assen kent (nog) geen subsidie regeling voor peuteropvang bij Koala. Dat betekent dat men een uurtarief van € 7,95 betaalt (vanaf 2018). U neemt per ochtend 3 uur af, gedurende 40 weken.

De uurprijs is inclusief luiers, fruit en drinken.